Samstag, 16. Juni 2012

Kol Böregi

Malzemeler: 

-Bir Türk kahve fincani zeytinyagi
-Bir Türk kahve fincani yogurt
-Bir cay kasigi limon suyu 
-Bir tatli kasigi tuz 
-Yarim paket yas maya (20gr)
-Bir su bardagi su 
-Aldigi kadar un

Ic malzemesi:

-Bir tane orta boy sogan
-Dört tane orta boy patates
-Üc yemek kasigi siviyag 
-Yarim demet maydonoz
-Tuz,karabiber,kirmizi biber ,pulbiber
-Bir yemek kasigi salca
-Icine sürmek icin 125gr margarin,bir cay bardagi zeytinyagi



Yapilisi: 

Malzemelerin hepsini bir karistirma kabina koyup kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurulur.Hamuru yarim saat dinlendirdikten sonra bes beziye ayrilir.Diger tarafta ic malzemesi hazirlanir.Ilk önce patatesler haslanip soyulur.Sonra patatesler bir catal yada patates ezicisiyle ezilir..Bir tavaya üc yemek kasigi zeytinyagi koyup ince dogranmis soganlar kavrulur.Sonra karabiber , kirmizi biber , pulbiber, salca ve patatesler konulup kavrulur.Tuzunu ilave edip biraz daha kavurduktan sonra ince dogranmis maydonozlar ilave edilip sogumaya alinir.Hamur tahtasina bir bezi hamur alinip nisastayla karistirilmis unla ince bir hamur acilir.Erimis margarinle karistirilmis zeytinyagi hamurun her tarafina fircayla sürülür.Sonra kavurup soguttugumuz ic malzemesi konulup kivirarak rulo haline getirilir.Yagli kagit serilmis tepsiye konulup diger bezilerede ayni islem yapilir.Üzerine yumurta sarisi ve zeytinyagi karisimi sürülüp firina verilir.Firindan cikinca üzerine bez örtüp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyip yaninda ayranla sevis edilir.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen