Malzemeler:250 gr margarin ,4 su bardagi un ,1 su bardagi seker , 2 yumurta 1 paket kabartma tozu ,üzeri icin hindistan cevizi
Yapilisi:Margarin , seker ,un ,2 yumurtayi (yumurtanin bir tanesinin beyazini kücük bir kaseye ayiriyoruz) ve kabartma tozunu karistirma kabinda karistirip yumusak bir hamur yoguruyoruz.Sonra bezelere bölüp serce parmak kalinliginda (0,5 cm) aciyoruz.Cay bardaginin agziyla hamurdan yuvarlaklar cikartip ayirdigimiz bir yumurta beyazini cirpip cay bardaginin agziyla kestigimis hamurlarin bir tarafini cirpilmis yumurtanin beyazina batirip sonra hindistan cevizine batiriyoruz.(yalnizca bir tarafi) Tepsiye dizip önceden isitilmis 180 derece firinda 20-25 dakika pisiriyoruz.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen